Cercetarea vă va ocupa cea mai mare parte a timpului pe teză.

  • Post author:
  • Post category:Business

Professional Thesis Editing Services - Enago

De fapt, veți îndeplini trei sarcini care se suprapun: citirea, cercetarea și scrierea. Pe măsură ce lectura dvs. devine din ce în ce mai concentrată, aceasta devine parte integrantă a cercetării dvs. La fel și scrisul dvs., care include note de carte și rapoarte periodice de cercetare pe care să le discutați cu consilierul dumneavoastră.

Aceste rapoarte scrise estompează linia strălucitoare dintre structura lucrarii de disertatie cercetarea tezei și redactarea tezei. Cercetarea nu este ceva ce faci după ce termini de citit și înainte de a începe să scrii. Le include pe amândouă, cu un rezultat foarte fericit. Înseamnă că atunci când te așezi în sfârșit să-ți redactezi teza, nu vei începe de la zero. Bucăți mari vor fi deja la locul lor.

Dincolo de această lectură concentrată și scriere preliminară, care este cercetarea ta de teză? Este munca necesară pentru a oferi informații, context și perspective contradictorii despre subiectul dvs. – munca necesară pentru a răspunde la întrebările pe care le-ați pus. Puteți obține aceste informații de bază prin citirea documentelor primare, vizionarea de filme, descărcarea datelor sondajului, efectuarea de interviuri, efectuarea de teste sau găsirea altor surse de analizat. Pentru a oferi un context pentru munca dvs., trebuie să cunoașteți literatura secundară relevantă, adică savanții de analiză și interpretare pe care le-au făcut deja pe tema dvs.

Acești scriitori nu vor vorbi cu o singură voce. Ei vor pune întrebări diferite și vor sugera adesea interpretări diferite ale acelorași date de bază. Ei vor oferi perspective variate și vor promova teorii alternative. Acest lucru este adevărat indiferent de domeniul tău. Pentru a vă înțelege pe deplin subiectul, trebuie să înțelegeți aceste dezbateri și apoi să priviți dincolo de ele pentru a vedea ce au în comun dezbaterii și care sunt diferențele lor cele mai fundamentale. Odată ce ați înțeles această literatură, puteți chiar să alegeți să intrați singur în dezbateri, adoptând o poziție și respingându-le pe altele, sau poate găsind o sinteză. În orice caz, doriți să învățați din cea mai bună muncă, să o implicați și să vă bazați pe descoperirile sale.

Luați în considerare, de exemplu, o teză de istorie despre sclavii africani care au ajuns în Carolina de Sud la mijlocul anilor 1700. Folosind documente primare, cum ar fi manifestele navelor, actele de vânzare și, probabil, scrisori ale deținătorilor de sclavi, intenționați să studiați navele de sclavi și încărcătura lor umană care sosesc în portul Charleston între 1740 și 1760. Cu siguranță ați dori să citiți cele mai bune istorii narative. despre sclavia secolului al XVIII-lea în general. Literatura respectivă acoperă comerțul triunghiular care aducea sclavi în America, plantațiile de bumbac unde lucrau și așa mai departe. Aceste lucrări secundare despre sclavie și agricultura din sud permit o interpretare mai bogată a documentelor tale primare, deoarece ele situează piața de sclavi din Charleston într-un context social și economic mai larg. Pe măsură ce citiți, este posibil să descoperiți lacune în literatura de specialitate – întrebări nepuse sau subiecte nestudite – pe care le puteți explora în teza dumneavoastră. S-ar putea să descoperi, de exemplu, că mai multe articole se referă la dimensiunea familiilor de sclavi din Virginia și Louisiana, dar rareori pe cele din Carolina de Sud și niciodată pentru deceniile pe care le studiezi. Dacă această întrebare vă interesează, puteți umple un gol important în literatura de specialitate dacă documentele primare dezvăluie datele.

De asemenea, vrei să știi ce dispute înconjoară subiectul tău. Ce îi interesează pe savanții care vă studiază materia? Afirmă unii, de exemplu, că datele pentru nave individuale nu sunt foarte bune sau că aceste nave nu sunt reprezentative? Este cea mai serioasă dispută cu privire la numărul de sclavi care au murit în timpul Pasajului de Mijloc din Africa de Vest către America? Există dezbateri aprinse despre prețurile plătite, speranța de viață a sclavilor sau destinația lor finală după vânzare în Charleston? Citirea literaturii secundare ar trebui să vă avertizeze asupra acestor probleme. Veți afla care dintre ele sunt bine stabilite și care sunt aprig contestate. Citirea cu atenție ar trebui să evidențieze cele mai interesante întrebări și cele mai viguroase dezbateri. O reflecție asupra acestor probleme și o mică cercetare pot dezvălui, de asemenea, lacune în literatura de specialitate, cum ar fi întrebarea despre dimensiunea familiei. Când descoperiți întrebări și lacune ca acestea, menționați-le consilierului dvs. Ea va fi o sursă bună de feedback.